Magus, Retseptid

Gluteenivabad küpsised sidruni ja mustikatega

mandliküpsised

Kas üks õige küpsis on sinu meelest krõbe või hoopis pehme? Need gluteenivabad mandli-mustika-sidruni küpsised on seda mõlemat! Väljast krõbedad, seest hõrgult pehmed ja oi kui head! Superboonuseks saad ka kodu magusalõhnaliseks.

Kogus: 14 tk
Raskusaste: keskmine
Valmistamise aeg: 20 minutit aktiivset aega + 1 h külmas seismist + 15 min ahjus

  • 130 g mandlijahu
  • 40 g tapioki jahu
  • 65 g naturaalset mandlivõid
  • 60 ml vahtrasiirupit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl jahvatatud vaniljet
  • 1/5 tl soola
  • 1 spl peenelt riivitud sidrunikoort
  • 100 g mustikaid
  • 2 tl tšiiaseemneid

Gluteenivabade küpsiste valmistamine:

Sega omavahel jahud, sool, jahvatatud vanilje ja küpsetuspulber. Lisa mandlivõi, vahtrasiirup, peenelt riivitud sidrukoor ning vajadusel ca 2 spl vett. Töötle kõik ühtlaseks taignaks. Tainas peab kenasti kokku hakkama, ent ei tohiks olla liiga nätske.

Vormi taignast 14 võrdse suurusega pallikest ning vajuta iga pallikese keskele sõrme või väikese lusikaga täidise jaoks lohuke. Aseta küpsised vähemalt tunnikeseks külmkappi.

Täidise jaoks blenderda mustikad püreeks ning sega tšiiaseemnetega. Lase segul seni pakseneda, kuni küpsised külmkapis on.

Täida küpsised mustikapüreega (kui segu jääb üle, siis on sul vedanud ja saad lusikat limpsida) ning küpseta küpsiseid eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures ca 15-17 minutit, kuni küpsised on kenasti kuldpruunid. Tõsta küpsised ettevaatlikult jahutusrestile jahtuma ning naudi!

NB! Kui mustikatest vaheldust soovid, siis võib täidiseid teha ka õunapüree, kirsside, vaarikate, maasikate või miks mitte hoopis ka põldmarjadega. Iseloomu saad lisada veel näiteks kardemoni või kaneeliga.

Lisa kommentaar