GLUTEENIVABAD VEGAN PIPARKOOGID 

Piparkoogid on ju lausa jõuluaja kohustuslik osa! Selleks, et saaksid ka jõuluajal tervislikult maiustada, jagame sinuga üht imehead piparkoogitaigna retsepti, mis on ühtaegu 100% taimne, gluteenivaba ja ka rafineeritud suhkruta. 

Kogus: 6-8 maiasmokale 
Valmistusaeg: 30 minutit + 12 tundi külmas
Raskusaste: Keskmine

Vaja läheb:

  • 1 spl chia seemneid
  • 0,5 dl vett 
  • 0,5 dl kookossuhkurt 
  • ¾ dl vahtrasiirupit
  • 1 dl toasooja kookosõli 
  • 4 dl mandlijahu 
  • 1,5 dl toortatrajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit 
  • 3-4 tl piparkoogimaitseainet 
  • 1 tl kaneeli 
  • lusikaotsatäis himaalaja soola 
  • soovi korral riivitud apelsinikoort 

Kuidas teha? 

Sega kokku chia seemned ja vesi ning jäta mõneks minutiks paksenema. Sulata vesivannil kookossuhkur koos vahtrasiirupiga ühtlaseks ning lisa kookosõli. Sega hoolikalt, et tekiks ühtlane “siirup”. Seejärel sega kausis kokku jahud koos maitainete ning küpsetuspulbriga. Lisa vedel suhkrusiirup paksenenud chia seemnetega kokku ning sega hoolikalt. Seejärel lisa suhkrusiirupi-chia segule ka jahusegu ning sega korralikult (mugavam on tainast segada kätega). Vormi tainast pätsike, mässi see toidukilesse või küpsetuspaberisse ning pista külmkappi 6-12. tunniks tahenema (mida kauem külmikus seisab, seda parem!). Kui küpsetama asud, siis rulli tainast kahes osas ning pista üks osa rullimise ajaks külmikusse tagasi (nii püsib tainas rullimise ajal jahedana ning on lihtsamini töödeldav). Vormi lahti rullitud tainast piparkoogid ning küpseta 200 kraadi juures 8 minutit.

image_pdfimage_print

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga