Jõhvikakaste

Jõhvikakaste

Jõuluvürtsine jõhvikakaste apelsinilisandiga

Magushapukas jõhvikakaste sobib jõululauale lausa imeliselt! Selleks aga, et saaksid seda imelist kastet pühadelaua taga tervislikus võtmes nautida, jagame sinuga Meditsiinimeediumi jõhvika-apelsini kastme retsepti, mille koostises vaid kõik kasulik! Sellest jõhvikakastmest ei leia sa grammigi rafineeritud suhkrut, lõhnaaineid ega muud ebavajalikku – ainult vitamiinirikkad marjad, mahlane apelsin, jõuluvürtsid ning looduslik vahtrasiirup. Lisaks on valmistamine imelihtne ega nõua tundidepikkust pliiditaga möllamist! Mainimata ei saa jätta ka jõhvika-apelsini võrratut maitsekooslust, mis selle võrratu kastme tõeliselt eriliseks muudab! 

Kogus: ligikaudu 350g kastet
Valmistusaeg: 25-30 minutit 
Raskusaste: kerge 
Valmistamiseks vajad: 

  • 300g jõhvikaid (värskeid või külmutatud) 
  • 1 apelsini koor ja mahl 
  • 80g vahtrasiirupit (vajadusel rohkem) 
  • 1/4tl jahvatatud nelki
  • 2 kaneelipulka 
  • pisemat potti, kastrulit või kastmepanni

Kuidas jõhvika kastet valmistada? 

Aseta jõhvikad koos apelsinimahla ja riivitud koorega potti ning puista sekka maitseained (kaneelipulgad, vahtrasiirup ja jahvatatud nelk). Lase keema tõusta, alanda seejärel kuumust ning lase madalal kuumusel veel 15-20 minutit podiseda kuni jõhvikad hakkavad katki küpsema ning moodustuma moosilaadne kaste. Kui sobiv tekstuur on saavutatud, tõsta kaste tulelt ning vala kaussi jahtuma. Serveeri meelepärasega. Kaste säilib külmkapis õhukindlas anumas kenasti 3-4 päeva. 

Originaalretsept pärineb Meditsiinimeediumi blogist. 

image_pdfimage_print

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.