Retseptid, Soolane, Vahepalad

Kartulipitsa ananassi ja india pähkli juustuga

kartulipitsa ananassiga

Kartulipitsa ananassi ja india pähkli juustuga

Alljärgnev retsept tõestab taas seda, kui mitmekülgne vili on kartul! Selle aurutamine, keetmine ja küpsetamine ei tule sulle ilmselt üllatusena, kuid kas oled proovinud kartulit ka pitsataignaks rullida? Soovitame proovida ning just seda sulle alljärgnevas retseptis ka õpetame. See on imelihtne ega nõua sugugi ülemäära palju pingutust. Saad seda mõnusat retsepti katsetada ka koos pere pisimatega! Proovi järgi ja anna meilegi teada, kuidas sulle maitses.

Kogus: kahele 
Valmistusaeg: 50 minutit 
Raskusaste: kerge 
Valmistamiseks vajad: 

Pitsapõhja jaoks: 

  • 500 g aurutatud kartuleid 
  • 80 g kartulitärklist 
  • meresoola (vastavalt maitsele) 

Lisandite jaoks: 

  • 100 g kontsentreeritud tomatipastat 
  • 1 tl kuivatatud ürdisegu 
  • meresoola (vastavalt maitsele) 
  • ¼ tl cayenne’i pipart (soovi korral)
  • 50 g india pähkleid 
  • 3-4 spl vett 
  • 1 tl vahtrasiirupit 
  • ½ sidruni mahla 
  • ½ tl sibula– ja küüslaugupulbrit 
  • 60 g tükeldatud värsket paprikat 
  • 80 g ananassikuubikuid (värskeid või omas mahlas ning suhkruta konservananassi)
  • 50 g tükeldatud kirss- või ploomtomateid
  • 30 g viilutatud punast sibulat 
  • 1-2 peotäit värsket rukolat 

Kuidas kartulipitsat valmistada? 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning valmista pitsapõhi. Selleks purusta kartulitambi või kahvli abil eelnevalt aurutatud kartulid ning seda hulka kartulitärklis ja sool. Sõtku tainast käte abil seni, kuni saavutad koos püsiva taignapalli. Seejärel tõsta taignapall küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi sellest meelepärase suurusega, umbes 0,5-1 cm paksune pitsapõhi (soovi korral võid kogusest valmistada ka mitu väikest). Küpseta pitsapõhja 180 kraadi juures 30-35 minutit, kuniks see on saavutanud kuldse pealispinna. Seni kuni pitsapõhi küpseb, valmista ette lisandid. 

Tomatikastme valmistamiseks: 

Sega väikeses kausis kokku 100 g kontsentreeritud tomatipastat koos vahtrasiirupi, ürdisegu, cayenne’i pipra (kui kasutad) ja meresoolaga. 

India pähkli “juustu” valmistamiseks: 

Vala pähklid blenderisse ning lisa hulka poolest sidrunist pressitud mahl, 3-4 spl vett, meresool, sibula- ja küüslaugupulber ning töötle ühtlaseks. 

Ülejäänud täidise valmistamiseks: 

Tükelda sibul, paprika, tomatid ja ananass. 

Kui põhi on valminud, siis määri sellele esmalt tomatikaste. Seejärel laota peale “juustu” kiht, tomatikuubikud, hakitud sibul, paprikaviilud ja ananass. Soovi korral raputa peale veel meelepäraseid ürte. Küpseta pitsat 10-15 minutit 180 kraadi juures. Võta seejärel pitsa ahjust välja, lase sel mõned minutid jahtuda, serveeri värske rukolaga ja naudi!

Lisa kommentaar