Meditsiinimeedium, Retseptid, Soolane

Mahlased köögiviljakotletid

Mahlased köögiviljakotletid

Ühed maitsvad köögiviljakotletid moodustava suurepärase lisandi ükskõik millise õhtu- või lõunasöögi kõrvale. Olgu selleks siis värske salat, aurutatud köögiviljad või hoopis üks tervislik burks! Nad sobivad kõigega ning on seejuures veel nii maitsvad! Lisaks heale maitsele ning lõpututele kombineerimisvõimalustele varustavad neis kotlettides peituvad vitamiinirikkad köögiviljad aga ka meie keha kõige hea ja kasulikuga. Näiteks porgand on maksale suurepäraseks kiireks glükoosiallikaks; suvikõrvits mõjub rahustavalt soolestikule, tõrjudes halvad bakterid eemale; ning kartulis sisalduvad olulised aminohapped aitavad pärssid erinevaid viiruseid. Kokku saab ühe päris võimsa kombo, või mis? 😉 Seepärast tasub need mahlased köögiviljakotletid kohe kindlasti ka ise järgi proovida! 

Kogus: ühele 

Valmistusaeg: 1,5 tundi 
Raskusaste: Kerge
Vaja läheb: 

Kuidas teha? 

Pese köögiviljad ning koori porgandid ja kartulid. Auruta või keeda kartul-porgand  pehmeks ja lase jahtuda. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga ning pigista sellest vesi välja (nii palju kui võimalik ja mida rohkem, seda parem!) ning aseta kaussi. Kui porgand ja kartul on piisavalt jahtunud, riivi ka need jämeda riiviga ning lisa suvikõrvitsale. Maitsesta segu sibula- ja küüslaugupulbri ning jahvatatud paprikaga, soovi korral lisa maitse järgi veidi soola ja pipart. Sega (käte abil on kõige parem) kuniks saad ühtlase ja hästi koos püsiva tekstuuri. Seejärel vormi saadud segust meelepärase kujuga kotletid ning lao eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Proovi jätta iga kotleti vahele veidi ruumi, et neil oleks ruumi küpseda. Seejärel pista kotletid ahju ning küpseta 45-60 minutit 180 kraadi juures. Enne söömist lase kotlettidel korralikult jahtuda ning serveeri ja naudi koos meelepäraste lisanditega.

Lisa kommentaar