Retseptid, Soolane

Paneeritud lillkapsas

Paneeritud lillkapsas - krõbe ja maitsev

Paneeritud lillkapsas vürtsika tomatikastmega

Kas teadsid, et aasiapärast paneeritud lillkapsast (või krõbedat lillkapsast) on võimalik nautida ka gluteenivabalt ning ilma õlita? Siinkohal tuleb appi kikerhernejahu, mis sobib tervisest pakatava lillkapsaga suurepäraselt kokku! Meisterdades juurde veel kergelt magushapuka tomatikastme, ongi mõnusalt toitev amps valmis! Naudi snäkina või serveeri meelepärasega! 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 50 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb: 

Lillkapsa jaoks: 

Tomatikastme jaoks: 

  • 400g naturaalsest maitsestamata tomatikastet 
  • 1-2 tl küüslaugupulbrit 
  • 1-2 tl vahtrasiirupit
  • 1tl kookosõli 
  • 1/2 tl tšillihelbeid (kui eelistad vürtsikamat, lisa julgelt rohkem, kui aga mahedamat, asenda paprikahelvestega
  • maitse järgi sidrunimahla, soola ja pipart 
  • soovi korral maitse järgi kookosamino (coconut aminos) kastet
  • garneeringuks rohelist sibulat

Kuidas teha paneeritud lillkapsast? 

Pese ja tükelda lillkapsas väikesteks õisikuteks. Seejärel sega kausis kokku kikerhernejahu, tärklis, maitseained ning taimne piim/vesi. Taigna segamiseks on mugav kasutada visplit, kuid sobib ka lusikas. Taigen peaks tulema üsna paks, et see lillkapsa õisikutele püsima jääks, samas piisavalt siidine ja ilma jahutükkideta. Kui sulle tundub, et taigna tekstuur on liiga vedel või liiga paks, siis lisa vastavalt vajadusele juurde natuke jahu või vett/piima. Kui taigen on saavutanud sobiva tekstuuri, siis kalla lillkapsaõisikud taignasegusse, sega need käte abil ühtlaselt taignaga kokku ning laota seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta lillkapsast 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni õisikud saavutavad kuldpruuni jume. Senikaua, kuni lillkapsas küpseb, valmista kaste. Kastme jaoks kuumuta pannil kookosõli ning lisa juurde tomatikaste, küüslaugupulber, tšillihelbed, sidrunimahl, vahtrasiirup, sool, pipar ja soovi korral kookosamino kaste ning kuumuta keemiseni. Seejärel alanda kuumust ning hauta veel paar minutit ning tõsta kõrvale.

Serveeri paneeritud lillkapsast tomatikastmega ja raputa peale tükeldatud rohelist sibulat. Soovi korral võid lillkapsa õisikud ka tomatikastmega kokku segada, pannil kergelt üle praadida ning serveerida näiteks riisi või riisinuudlitega – nii saad tõeliselt maitsva (ja kui oled aasia köögi fänn, siis ka nostalgilise) lohutustoidu!

Lillkapsast saad veel teha ka röstitud lilkapsasteike.

Vaata teisigi 100% taimseid retsepte meie online retseptiraamatust.

Lisa kommentaar