1

Tervendav Meditsiinimeediumi puljong

  • Tervendav puljong
  • Tervendav puljong
  • Tervendav puljong

Puljongikuubikud ja igasugused valmis kontsentraadid sisaldavad tihtipeale suhkrut, liigselt soola, pärmi, palmiõli või koguni värvi‑, lõhna‑, ja säilitusaineid, mis ei ole meile kuidagi vajalikud. Niisiis pole paremat puljongit kui enda tehtud. Ei koostiselt ega ka maitselt.

Kui esmapilgul võib puljongi tegu tunduda paras ettevõtmine, siis tegelikult ei ole see üldse nii, sest aktiivne osa kuulub vaid natukesele ettevalmistusele ja edasi podiseb puljong pliidil juba rahulikult iseseisvalt.
Selle puljongi inspiratsioon pärineb originaalis Meditsiinimeediumi blogist.  See kannab nimetust ’’tervendav puljong’’ ning on ka põhjust, sest iga komponent peidab endas hulganisti väärt omadusi.

Kogus: 2 liitrit
Valmistusaeg: 10 minutit aktiivset aega + 2-4h passiivset
Raskustase: kerge

  • 4 porgandit
  • 2 varssellerit
  • 2 sibulat
  • 50 g hakitud peterselli
  • 100 g shiitake seeni (võid kasutada ka kuivatatud)
  • 2 tomatit
  • 1 küüslaugukobar (ca 6-8 küünt)
  • 2,5 cm suurune jupp ingverit
  • 2,5 cm suurune jupp kurkumijuurt
  • 2 liitrit vett

Tervendava puljongi valmistamine:

Tükelda kõik komponendid väiksemaks ning vala koos veega potti. Aja keema, sulge kaanega ning keeda madalal kuumusel tasaselt 2-4 tundi. Serveeri supina või kurna ja kasuta puljongit.
Puljong säilib külmkapis 5-7 päeva.

Nipp! Soovi korral võid osa puljongist külmutada jääkuubikuteks. Neid on hea hiljem kasutada näiteks õlivabal praadimisel.