Retseptid, Soolane

Juurselleri-lillkapsa püreesupp valgete ubadega

Juurselleri-lillkapsa püreesupp

Kui oled endiselt arvamusel, et püreesupid on igavad, maitsetud ja lahjad, siis ei ole sa lihtsalt õiget püreesuppi veel saanud! Pealtnäha malbe supike, milles juurseller ja Meditsiinimeediumi puljong näitavad oma sära ja karakterit, samal ajal kui oad lisavad toitvat valku ning lillkapsas külluses C-vitamiini. Kiudainetest pakatav supike valmib ülimalt kerge vaevaga ja annab võimaluse ära kasutada ka kõik lillkapsa osad – ei ole tarvis eemaldada õisikuid, vaid viska potti ka lillkapsatüvi ja lehekesed. Veelgi rohkem toitaineväärtust ja väiksem jalajälg. Imeline!

Kogus: ca 4-le
Valmistusaeg: 30 min
Raskustase: kerge

  • 700 g lillkapsast
  • 300 g juursellerit
  • 240 g eelnevalt keedetud või konserveeritud valgeid ube
  • 1-1,2 l MM tervendavat puljongit 
  • 3 suuremat küüslauguküünt
  • maitse järgi soola ja pipart
  • soovi korral värsket peterselli
  • tsipake õli

Kuidas teha juurselleri-lillkapsa püreesuppi?

Lömasta noaseljaga kooritud küüslaugud ning kuumuta neid paar minutit poti põhjas natukeses õlis. Lisa juurde tükeldatud juurseller, lillkapsas (kasuta ära kõik lillkapsa osad) ja soe puljong. Keeda kaane all tasaselt ca 15 minutit (sõltuvalt köögiviljade suurusest) kuni köögiviljad on pehmed. Lisa oad ning keeda veel 5 minutit. Blenderda supp saumikseriga ühtlaselt siidjaks ning maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa hakitud petersell ja serveeri kuumalt.

Head nautimist!

Lisa kommentaar