Retseptid, Soolane

Kartuli ja lillkapsa püree

lillkapsa-kartulipüree

Kreemine ja kosutav kartuli-lillkapsapüree

Klassikaline kartulipuder on sulle kindlasti juba ammust aega tuttav, kuid mis oleks, kui viiks selle roa hoopis uuele tasemele, lisades sekka ka toitainerikka lillkapsa? Lillkapsas lisab kartulile kreemisust ning täiustab püreed kasulike vitamiinide ja mineraalidega. See sobib perfektselt asendama võid, koort ja piima, mida tavaliselt kartulipudru sisse lisada armastatakse. Köögiviljad ise muudavad püree sedavõrd maitsvaks, et peale ürtide polegi miskit muud lisada vaja. Kui oled varasemalt harjunud kartulipüreele lisama piima ja võid, siis proovi kindlasti ka seda taimset versiooni ning usu meid, kui ütleme, et maitses sa pettuma ei pea! 

Kogus: kahele kuni kolmele 
Valmistusaeg: 35 minutit 
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 4-5 suuremapoolset kartulit (kooritud ja tükeldatud) 
  • üks väike lillkapsapea (õisikuteks lõigatuna) 
  • 0,5 tl küüslaugupulbrit 
  • 2 tl sibulapulbrit 
  • 1/2 tl paprika- või tšillipulbrit (serveerimiseks) 
  • Värskeid ürte (serveerimiseks) 
  • Himaalaja- või meresoola (maitse järgi, valikuline)
  • Aurupotti

Kuidas lillkapsa-kartulipüreed valmistada? 

Koori ja tükelda kartulid, lõika lillkapsas õisikuteks ning aseta need aurupotti. Kata pott kaanega ning auruta köögivilju 15-20 minutit, kuni need on pehmed. Seejärel tõsta kartul ja lillkapsas suuremasse kaussi või potti. Lisa küüslaugu- ja sibulapulber ning soovi korral ka pisut soola. Purusta köögiviljad püreeks, kasutades pudrunuia, saumiksrit või köögikombaini. Kui soovid siidisemat tekstuuri, võid pudrule püreestamise ajal lisada ka natuke kuuma vett või aedviljapuljongit. Serveerimisel raputa peale värskeid ürte, näiteks peterselli või rohelist sibulat, ja naudi!

Inspiratsiooni allikaks Meditsiinimeediumi blogi

Lisa kommentaar