Kartulipitsa ananassi ja india pähkli juustuga

kartulipitsa ananassiga
kartulipitsa ananassiga

Kartulipitsa ananassi ja india pähkli juustuga

Alljärgnev retsept tõestab taas seda, kui mitmekülgne on vili kartul! Selle aurutamine, keetmine ja küpsetamine et tule sulle ilmselt üllatusena, kuid kas oled proovinud kartulit ka pitsataignaks rullida? Soovitame proovida ning just seda sulle alljärgnevas retseptis ka õpetame. See on imelihtne ega nõua sugugi ülemäära palju pingutust. Saad seda mõnusat retsepti katsetada ka koos pere pisimatega! Proovi järgi ja anna meilegi teada, kuidas sulle maitses.

Kogus: kahele 
Valmistusaeg: 50 minutit 
Raskusaste: kerge 
Valmistamiseks vajad: 

Pitsapõhja jaoks: 

  • 500 g aurutatud kartuleid 
  • 80 g kartulitärklist 
  • meresoola (vastavalt maitsele) 

Lisandite jaoks: 

  • 100 g kontsentreeritud tomatipastat 
  • 1 tl kuivatatud ürdisegu 
  • meresoola (vastavalt maitsele) 
  • ¼ tl cayenne’i pipart 
  • 50 g india pähkleid 
  • 3-4 spl vett 
  • 1 tl vahtrasiirupit 
  • ½ sidruni mahla 
  • ½ tl sibula- ja küüslaugupulbrit 
  • 60 g värsket paprikat 
  • 80 g ananassikuubikuid (värskeid või omas mahlas ning suhkruta konservananassi)
  • 50 g tomatikuubikuid 
  • 30 g punast sibulat 
  • 1-2 peotäit värsket rukolat 

Kuidas kartulipitsat valmistada? 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning valmista pitsapõhi. Selleks purusta kartulitambi või kahvli abil eelnevalt aurutatud kartulid ning seda hulka kartulitärklis ja sool. Sõtku tainast käte abil seni, kuni saavutad koos püsiva taignapalli. Seejärel tõsta taignapall küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi sellest meelepärase suurusega, umbes 0,5-1 cm paksune pitsapõhi (soovi korral võid kogusest valmistada ka mitu väikest). Küpseta pitsapõhja 180 kraadi juures 30-35 minutit, kuniks see on saavutanud kuldse pealispinna. Seni kuni pitsapõhi küpseb, valmista ette lisandid. 

Tomatikastme valmistamiseks: 

Sega väikeses kausis kokku 100 g kontsentreeritud tomatipastat koos vahtrasiirupi, ürtide, cayenne’i pipra ja meresoolaga. 

India pähkli “juustu” valmistamiseks: 

Vala pähklid blenderisse ning lisa hulka poolest sidrunist pressitud mahl, 3-4 spl vett, meresool, sibula- ja küüslaugupulber ning töötle ühtlaseks. 

Ülejäänud täidise valmistamiseks: 

Tükelda sibul, paprika, tomatid ja ananass. 

Kui põhi on valminud, siis määri sellele esmalt tomatikaste. Seejärel laota peale “juustu” kiht, tomatikuubikud, hakitud sibul, paprikaviilud ja ananass. Soovi korral raputa peale veel meelepäraseid ürte. Küpseta pitsat 10-15 minutit 180 kraadi juures. Võta seejärel pitsa ahjust välja, lase sel mõned minutid jahtuda, serveeri värske rukolaga ja naudi!

image_pdfimage_print

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga