õunamaius-datlikreemiga

Tervislik õunamaius datlikaramelliga

Tead seda tunned, kui hirmsasti tahaks midagi maitsvat põske pista, ent köögis vaaritada kohe üldse mitte ei viitsi ning poodi minna pole ammugi soovi? Lihtne õunamaius datlikaramelliga ulatab abikäe! Lisaks võrratule maitsekooslusele turgutab see maitsev kooslus ühtaegu ka sinu keha kõige hea ja paremaga – nii datlid kui õunad on toitainetest pungil ning turgutavad sinu keha kasuliku glükoosiga. See õunamaius sobib nii magustoiduks kui ka tervislikuks vahepalaks. Ühtlasi saad datlikaramelli ka mitmeks päevaks ette valmistada, seda külmikus hoiustades. Nii on mõnus amps kohe käepärast võtta, kui magusaisu näpistamas! 

Kogus: 3-4 magusasõbrale 
Valmistusaeg: 20 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 4 keskmise suurusega õuna 
  • 1 tl kaneeli 
  • 200 g pehmeid datleid (kui datlid on esmalt liiga kõvad, siis lase neil esmalt 15-20 minutit soojas vees pehmeneda)
  • 295 ml magustamata mandlipiima
  • väike peotäis purustatud mandleid või mandlilaaste (valikuline, serveerimiseks) 

Kuidas õunamaiust valmistada? 

Pese ja viiluta õunad ning laota need taldrikule. Seejärel valmista datlikaramell. Selleks aseta datlid koos magustamata mandlipiima ja kaneeliga blenderisse ning surista ühtlaseks. Karamelli valmides nirista see üle õunaviilude. Raputa soovi korral peale röstitud mandlipuru, mandlilaaste või muud meelepärast. Naudi koheselt!

image_pdfimage_print

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga