Indiapärane punase läätse karri

Punase läätse karri

Vürtsikas punase läätse karri lillkapsariisiga

Kui sulle maitsevad indiapärased vürtsikad road, siis järgnev punase läätse karri retsept võib olla just sulle. Karrile lisab Indiapärast särtsu garam masala vürtsisegu ja kui sa oled vürtsisõber, siis see on kindlasti miskit sulle! Kosutav karri koos kerge lillkapsariisiga on tõeline mugavustoit, mis kosutab nii keha kui vaimu. Ka valmistamine pole õnneks sugugi raketiteadus ning see mõnusalt soojendav roog valmib üpris lihtsa vaevaga, sobides hästi ka argiõhtutel nautimiseks. 

Kogus: 3 – 4 karrisõbrale 
Valmistusaeg: 35 minutit 
Raskusaste: keskmine
Valmistamiseks vajad: 

  • 1 spl oliiviõli (valikuline, soovi korral võid kasutada ka vett. Vee puhul läheb sul tõenäoliselt vaja aga pisut rohkem kui 1 supilusikatäis, seega lisa vastavalt vajadusele nii, et sibul-küüslauk kõrbema ei läheks) 
  • 1 loorberileht 
  • 1 spl vürtsköömneid 
  • 1 keskmise suurusega sibul 
  • 3 küüslauguküünt 
  • 2 cm jupp ingverit 
  • 1 tšillikaun 
  • ½ tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl garam masalat (näiteks SEDA , jälgi, et maitseainesegu ei sisaldaks tärklist, suhkurt ega muid ebavajalikke lisaaineid)
  • ½ tl kurkumit 
  • 400g purustatud tomateid 
  • 500-600 ml aedviljapuljongit (vajadusel lisa rohkem/vähem)
  • 190g punaseid läätsi 
  • 200ml kookoskreemi (kui soovid kergemat versiooni, võid kookoskreemi kogust oluliselt vähendada või üldse välja jätta) 
  • ½  laimi mahl (värskelt pressitud) 
  • meresoola ja pipart (vastavalt maitsele)
  • peotäis värsket koriandrit 
  • 1 suurem lillkapsapea 

Kuidas punase läätse karrit valmistada? 

Kuumuta pannil oliiviõli või vesi ning raputa pannile köömned ja 1 loorberileht. Rösti neid umbes 30 sekundit ning lisa seejärel sekka ka peeneks hakitud sibul. Kui sibul hakkab klaasjaks muutuma, vala hulka peeneks hakitud küüslauk, ingver ja tšilli ning hauta veel 2-3 minutit. Järgmisena lisa pannile ka vürtsid ning hauta veel 30-60 sekundit, järjepidevalt segades. Seejärel kalla pannile purustatud tomatid, puljong ning läätsed. Lase umbes 20 minutit podiseda, kuniks läätsed on pehmed.

Senikaua kuni karri haudub, valmista ette lillkapsariis. Selleks pese ja tükelda lillkapsas õisikuteks ning aseta köögikombaini. Töötle lillkapsaõisikuid seni, kuni moodustub riisiteri meenutav puru. Soovi korral võid lillkapsariisi pannil pisut kuumutada või serveerida toorelt. Kui läätsed karri sees on pehmeks haudunud, siis sega hulka kookoskreem, laimimahl ja sool. Kõige viimase sammuna sega karri sisse hakitud värske koriander ning keera kuumus kinni. Serveeri särtsakat karrit lillkapsariisi, värske koriandri ja laimisektoriga.

Vaata teisigi 100% taimseid retsepte meie online retseptiraamatust.

image_pdfimage_print

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.