Ahjus küpsetatud kikerherned. Röstitud kikerherned

Röstitud kikerherned – suurepärane alternatiiv krõpsudele

Röstitud kikerherned maitsevad imeliselt ning on suurepäraseks alternatiiviks tavapärastele krõpsudele või plaksumaisile. Kikerherned on rikkalikud taimse valgu poolest, 100% gluteenivabad ning väga toitainerikkad, sisaldades rohkelt erinevaid vitamiine ja mineraale, muuhulgas nii magneesiumi, kaaliumi, seleeni kui ka B grupi vitamiine.

Kogus: kahele kuni kolmele 
Valmistamisaeg: 20 minutit (kui kasutad konserveeritud või eelnevalt keedetud kikerherneid)
Raskusaste: Kerge
Vaja läheb: 

  • 480g kikerherneid (keedetud või konserveeritud) 
  • 1spl oliiviõli (valikuline) 
  • maitse järgi meresoola või Himaalaja soola 
  • tšillihelbeid (valikuline) 
  • sibulapulbrit (valikuline)
  • paprikapulbrit (valikuline)
  • küpsetuspaberit 
  • ahjuplaati 

Kuidas teha röstitud kikerherneid?

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kuumuta ahi 180 kraadini. Seejärel asu kikerherneste juurde. Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, siis loputa herned enne kasutamist jooksva vee all. Kui aga soovid kikerherned ise keeta, siis leota kuivatatud kikerherneid eelnevalt 12 tundi vees ning keeda seejärel veel 20-30 minutit enne ahju pistmist. Kui herned on loputatud/keedetud, siis laota kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa juurde supilusikatäis oliiviõli ning maitseained ja sega nii, et enam-vähem kõik herned oleksid maitseainetega kaetud. Seejärel rösti kikerherneid ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Naudi koheselt!

Mida veel kikerhernestest teha?

Vaata teisigi 100% taimseid retsepte meie online retseptiraamatust.

image_pdfimage_print

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga