Röstitud lillkapsasteigid

Röstitud lillkapsasteigid

Lillkapsas on suurepärane valik, kui soovid oma toidulauda köögiviljadega rikastada. See köögivili on imeline C-vitamiini allikas ning lisaks sisaldab see ka ohtralt mineraalaineid nagu kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi, mangaani ning fosforit. Lillkapsas aitab leevendada nii kõhukinnisust, nahahaigusi kui ka palju palju muud. Lisaks maitseb see kaunis köögivili lausa võrratult! Kas oled proovinud näiteks lillkapsa ja karri kombot? Kui veel ei ole, siis nüüd on sul selleks võimalus! 

Kogus: kahele 
Valmistusaeg: 30 minutit
Vaja läheb: 

  • 1 suur lillkapsas 
  • 2tl oliiviõli 
  • 3/4tl kurkumit 
  • 1tl jahvatatud vürtsköömneid 
  • 2 küüslauguküünt
  • sool
  • pipar 
  • soovi korral värsket basiilikut, peterselli, tüümianit (valikuline) 

Kuidas teha? 

Pese lillkapsas ning eemalda lehed. Seejärel lõika lillkapsast 3 paksemat viilu  ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kokku oliiviõli koos maitseainete ning peeneks hakitud küüslauguga. Kata lillkapsasteigid maitseaineseguga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit. Serveeri soovi korral peeneks hakitud värskete ürtidega. Naudi! 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga