Maitseküllane hernepüreesupp

hernesupp - taimne

Maitseküllane püreesupp rohelistest hernestest

Mis oleks, kui valmistaks sel aastal vastlapäeva puhul hoopis ühe pisut teistmoodi hernesupi – rohelistest hernestest. Kuigi kuivatatud hernestest supp viib kahtlemata keele alla, on värsketest rohelistest hernestest supp samuti maitsev, kuid veelgi tervislikum, peites endas hulganisti kasulikke omadusi (sest külmutatud herned on tehniliselt värsked). Kas teadsid näiteks, et rohelised herned soodustavad nii kaalu langetamist kui ka juuksekasvu? Lisaks on värsketes rohelistes hernestes peidus rikkalikult antioksüdante, vitamiine, mineraale, kasulikke rasvhappeid ning kvaliteetset ning hästi omastatavat taimset valku. Maitsest muidugi rääkimata – see on lausa imeline. Koos värskete ürtidega moodustavad rohelised herned tõeliselt suurepärase kombo!

Kogus: 3-4 sööjale 
Valmistusaeg: 30-40 minutit 
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 1 punast sibulat (hakituna) 
  • 5 küüslauguküünt (purustatuna) 
  • 2 pakki külmutatud rohelisi herneid 
  • ca 800 ml aedviljapuljongit või vett (ligikaudu 6 tassitäit) 
  • 2-3 suurt peotäit värskeid basiiliku lehti
  • 1 peotäis värsket piparmünti (valikuline)
  • meresoola (valikuline) 
  • 1 laimi mahl (värskelt pressituna) 
  • 1-2 peotäit värsket koriandrit 
  • rohelist sibulat või muid värskeid ürte (kaunistuseks) 

Kuidas teistmoodi hernesuppi valmistada? 

Tõsta pott või kõrgema äärega kastmepann tulele, vala pannile veerand tassitäit vett ning peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Hauta, kuni laugulised on pehmed. Seejärel lisa sibula-küüslaugu sekka külmutatud herned ning umbes 300 ml vett või puljongit. Hauta seni, kuni herned on pehmed ning lisa juurde veel ca 400-500 ml puljongit või vett, värsked piparmündilehed ja basiilik. Surista saumiksri abil supp kreemiseks. Soovi korral maitsesta meresoolaga. Serveeri hakitud koriandri, rohelise sibula ning värskelt pressitud laimimahlaga

image_pdfimage_print

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.