Vürtsikad bataadiwrapid

Kergelt vürtsikad bataadiwrapid

Kergelt vürtsikad röstitud bataadikuubikud krõmpsuval salatipadjal on küll kooslus, mida lihtsalt peab proovima! Need vitamiinidest pakatavad mahlased wrapid varustavad sinu keha vajalike toitainetega, paitades samaaegselt sinu maitsemeeli! Lisaks valmivad bataadiwrapid nii imelihtsalt ja kiirelt, et sobivad suurepäraselt nii kiireks vahepalaks kui ka kergeks õhtueineks. Kogu asja muudab veelgi paremaks muidugi asjaolu, et need wrapid ei vaja tilkagi õli ega sisalda ka gluteeni!

Kogus: ühele kuni kahele 
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge 
Vaja läheb: 

  1. 1 keskmise suurusega bataat 
  2. 1 spl värskelt pressitud sidruni- või laimimahla 
  3. 1/2tl Cayenne’i pipart 
  4. 1/2tl jahvatatud vürtsköömneid 
  5. 1/2tl jahvatatud koriandrit 
  6. 1tl toormett või vahtrasiirupit 
  7. 4-6 suuremat lehtsalati või Rooma salati lehte 
  8. väike peotäis värskeid ürte värsket koriandrit või rohelist sibulat (soovi korral)
  9. Himaalaja- või meresoola (soovi korral, maitse järgi) 

Kuidas teha bataadiwrappi? 

Kuumuta ahju 180 kraadini ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Koori bataat ning tükelda see väiksemateks kuubikuteks. Seejärel maitsesta bataadikuubikud toormee või vahtrasiirupi ning vürtsidega. Soovi korral lisa ka pisut Himaalaja- või meresoola. Sega hoolikalt ning laota maitsestatud bataadikuubikud ahjuplaadile ühtlaselt laiali. Küpseta kuubikuid ahjus 15-20 minutit kuni bataat on küps. Senikaua kunii bataat küpseb, pese salatilehed ning laota taldrikule. Kui bataadikuubikud on valmis, laota need salatilehtedele ning naudi koheselt! 

image_pdfimage_print

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.